“WITH FAITH AND COMPETENCE”

AKTUÁLIS HÍREINK

C&A Foundation supports children in need

C&A Foundation donated 10.000 euro grant to Hungarian Baptist Aid to finance the meals of needy children in Seregélyes and Tiszaszalka.

Cipősdoboz ünnepség a Beregháton

Tiszaszalka – Kedves ünnepség színhelye volt a település általános iskolája, ahol több száz gyermeknek szereztek örömet a Baptista Szeretetszolgálat akciója nyomán többségükben fővárosi adományozók.

Vujity Tvrtko árverésre bocsátja Pulitzer-emlékdíját a Tábitha ház részére

A Pulitzer-emlékdíj árverezéséből befolyó teljes összeget a törökbálinti Tábitha Gyermekhospice Ház kapja. Ez az intézmény foglalkozik azokkal a beteg gyermekekkel, akiknek az orvostudomány mai állása szerint olyan betegségük van, amely az élet elvesztéséhez vezet. A Tábitha a legmagasabb szintű ellátást biztosítja a nehéz helyzetben lévő kicsiknek, fiatal felnőtteknek és családjaiknak.

Örömteli Mikulásnap a cirkuszban

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat december 6-án, kedden 11 és 15 órakor a világhírű Eötvös Cirkusz jóvoltából két előadást szervezett a gyermekeknek, illetve a családoknak a Pólus Centernél.Közel háromezer megajándékozott fiatal szórakozhatott remekül azon a napon.

Magas rangú amerikai diplomata a baptista iskolában

Kisújszállás – A december igazán különlegesen kezdődött az Illésy Sándor Baptista Gimnázium, Szakgimnázium és Szakközépiskolában, hiszen az Amerikai Egyesült Államok Budapesti Nagykövetsége és az EMMI közös pályázatának egyik nyerteseként az oktatási intézmény „Álmaidban Amerika visszainteget” címmel Amerika-napot rendezhetett.

Az Utcafront várja az adományokat!

Budapest – A hideg hónapokban a hajléktalanok sokkal inkább ki vannak téve az időjárás viszontagságainak, mint máskor. A Baptista Szeretetszolgálat munkatársai arra hívják fel a figyelmet, hogy szükség lenne pokrócokra, kabátokra, hálózsákokra, téli cipőkre, zoknikra, kesztyűkre, nadrágokra és pulóverekre. A felajánlások ügyében Kalló Zoltánné várja az értesítéseket az utcafront@baptistasegely.hu címen, vagy a 06-1-2609855-ös telefonszámon.

A BM elismerése: a közfoglalkoztatásban kiemelkedően teljesített a Baptista Szeretetszolgálat

Budapest – A közfoglalkoztatásban kiemelkedően teljesítő ötven önkormányzatot és két szeretetszolgálatot jutalmazott a Belügyminisztérium december 1-én, az elismeréseket Pogácsás Tibor önkormányzati államtitkár adta át.

Gilda Max: éjjel-nappali gyűjtőhelyek a fővárosban

Budapest - A Gilda Max mozgásközpont idén csatlakozott először a Cipősdoboz Akcióhoz és ezzel az adománygyűjtés a fővárosban öt éjjel-nappali gyűjtőponttal bővült.

A Cipősdoboz Akció idén is várja a rászoruló gyerekeknek készített ajándékokat

Budapest – Újra várja a cipősdoboz ajándékokat a jótékonysági akciót tizenhárom éve életre hívó Baptista Szeretetszolgálat. Az évről-évre egyre népszerűbb Cipősdoboz Akció központi bázisa a budapesti Deák téren található Cipősdoboz Vár, amelyet ünnepélyes keretek között nyitottak meg december 1-jén. Az akció idén újabb budapesti gyűjtőponttal bővült, és idén is elérhető a csomagkövetés, vagyis a felajánlók egy része nyomon követheti majd, melyik településre kerül az általuk elkészített ajándék. A szervezők abban bíznak, hogy ez a lehetőség tovább növeli a bizalmat a program iránt, és még többen csatlakoznak majd a cipősdoboz ajándék-készítők népes táborához.

Volonteurope Newsletter November 2016

Editorial Laura de Bonfils, Volonteurope Policy and Advocacy Coordinator

Lap tetejére