“WITH FAITH AND COMPETENCE”

AKTUÁLIS HÍREINK

Megépült a bölcsőde, megszépült az óvoda Koroncón

Koroncó - A csillogó szemű leendő bölcsiseket már az első pillanatban elvarázsolta az új épület. A legfiatalabbakat szeptembertől teljesen új épületben várja a Szeder és a Bodza csoport. A beruházásnak köszönhetően 24 férőhelyesre nőtt a Baptista Szeretetszolgálat által működtetett helyi bölcsőde befogadóképessége. Emellett az óvoda is megszépült és további egy csoporttal bővült.

A NOX énekesnője is velünk Sulipakkol!

Péter Szabó Szilvia, a NOX énekesnője lett a Baptista Szeretetszolgálat Sulipakk kampányának jószolgálati nagykövete. Népszerűségével segít abban, hogy minél több helyre eljusson a tanszergyűjtés híre, hogy a lehető legtöbb csomagot tudják összeállítani a segélyszervezet pákozdi logisztikai központjában a rászoruló gyermekek részére.

Segítsd Te is Dávid gyógyulását!

A Baptista Szeretetszolgálat adománygyűjtést szervez Győr Dávid részére. Dávid kétéve küzd a leukémiával, és az utóbbi időszak különösen nehéz volt számára a gyógyulásához vezető úton. Kitartása, rendíthetetlen istenhite és hozzáállása arra indította a segélyszervezetet, hogy adománygyűjtést szervezzen számára.

Finn segélyszolgálati vezetővel a határon, úton Kárpátaljára

Beregsurány - Az ukrajnai háborúval kapcsolatos kárpátaljai tevékenységét részben a finn Fida segélyszervezettel való együttműködésben hajtja végre a Baptista Szeretetszolgálat.

Magyar agrártechnológiai termék a humanitárius segítségnyújtás érdekében

Bejrút – 2023. július 29-én ünnepélyes keretek között átadtuk a magyar innovációval készült Gyökéritatót a szír és a libanoni gazdák részére. Az eseményen hazánk libanoni nagykövetségét Fodor Zoltán kereskedelmi attassé, a Hungary Helps Ügynökséget Kovács Péter vezérigazgató és munkatársai, a fogadó felet libanoni partnerszervezetünk vezérigazgatója, Nabil Costa, míg a Baptista Szeretetszolgálatot Gál Dávid ügyvezető igazgató képviselte.

Színes szakmai programok a leghátrányosabb helyzetű településeken

Rohod, Besenyőd – Háromnapos tereplátogatást szerveztek a Felzárkózó Települések (FETE) elnevezésű projekt megismerésének céljából a baptista szociális szakemberek.

Az élet védelme a legfontosabb!

Hétfőtől életbe lépett az úgynevezett „vörös kód”, amelynek lényege, hogy a szociális ellátórendszer intézményei kötelesek fogadni minden hajléktalan, bajba jutott embert.

RoboCup Junior 2023: a baptista robotikás csapat 2. lett a világversenyen!

Bordeaux - 2023. július 4-10. között a franciaországi Bordeaux-ban került megrendezésre a RoboCup Junior 2023 világverseny, melyen a Baptista Szeretetszolgálat robotika csapata a Rescue Line kategóriában minősített, magyar bajnokként képviselte hazánkat.

Agro-Help Hungary-projekt: Kenyában súlyosan nélkülözők élelmezését segítjük

Nairobi – Hazánk kenyai nagykövetének, a Hungary Helps Program képviselőinek, valamint a megjelent városi tisztségviselők és vendégek jelenlétében a Kariobangi Baptista Általános Iskolában 2023. június 25-én ünnepélyes keretek között átadtuk a magyar innovációs terméket, a gyökéritatót.

Bronzkép az alapítóról, Szenczy Sándorról és Füredi Kamilla afrikai misszionáriusról

Budapest – A Magyarországi Baptista Egyház történelmi emlékparkjában 2023. június 15-én felavattuk a Baptista Szeretetszolgálat alapítójának, Szenczy Sándornak bronz mellképét. Füredi Kamilla keresztény misszionárius alakját e naptól ugyancsak mellkép idézi fel ugyanott.

Lap tetejére