“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Nepálban a segélyszervezet csapata

Author: Főadmin Date: 2015. augusztus 28., péntek 14:14

 
 
Mint ismeretes, 20125. április 25-én egy 7.8-as erősségű földrengés rázta meg Nepált. A magyar Baptista Szeretetszolgálat azonnal hat fős nemzetközi csapatot küdött ki humanitárius segítségnyújtás céljából. A magyar és amerikai szakemberek Lalitpur zónában, Chaughare településen dolgoztak. A 2600méter magasan lévő hegyi településen háromszáz embernek ment tönkre a háza a földrengés következtében.
A Szeretetszolgálat humanitárius csapata most újra ellátogatott Nepálba, átadva az időközben Magyarországon beérkezett támogatásokat a rászorulóknak. A földrengés túlélői azóta könnyűszerkezetes házakat építettek a korábbi támogatásból, az élet lassan visszatér a korábbi kerékvágásba. Az újjáépítést nehezíti, hogy az elmúlt hónapokban volt a sok csapadékkal járó monszunos időszak, így a hegyi települések többsége nehezen megközelíthető.
 

RELATED NEWS

Megújult két oktatóterem Csádban, megtörtént az átadás

N'Djamena - A Hungary Helps Program és a Baptista Szeretetszolgálat közreműködésével két oktatóterem is megújult Csádban.

Látásjavítás modern eszközökkel, magyar szakértelemmel

N'Djamena - A Baptista Szeretetszolgálat a csádi projektek folytatásaként május 21-én elindította az optikusképzést. A tréning célja, hogy a látszerészet területén dolgozó helyi szakembereknek bemutassák a modern technológiára épülő szemvizsgálat és a különböző típusú szemüveglencsék és a szemüvegkészítés aktuális technikai alapismereteit.

Szakemberképzés és egészségügyi segítségnyújtás Csádban

N'Djamena ¬ Többoldalú együttműködés keretében a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai és önkéntesei is részt vettek az elmúlt hetekben Csádban lezajlott orvos-humanitárius misszióban.

Lap tetejére