“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Nemzetközi program, második fordulóban

Author: Főadmin Date: 2016. július 26., kedd 13:55

 

Az elmúlt év decemberében Brüsszelben tartották meg az első megbeszélését annak a 2017. szeptember 31-ig tartó pályázati programnak, amelynek partnereivel résztvevője a Baptista Szeretetszolgálat is. Baczkó Zsuzsanna, a segélyszervezet nemzetközi osztályának munkatársa elmondta: a munka elsősorban az önkéntességre helyezi a hangsúlyt, a cél az, hogy az adott civil szervezet minél jobban fel legyen készülve az önkéntesek toborzására, képzésére, a harmadik világban történő eredményes feladatvállalásra. Ezt egy minősítés megszerzésének lehetőségével alapozza meg a program, így nyújtva módot az abban résztvevő szervezeteknek arra, hogy önkénteseiket jól felkészítve a legszegényebb országokba küldhessék.  A pályázatot konzorciumban hajtja végre partnereivel a magyar segélyszervezet. A tavalyi brüsszeli megbeszélést nemrégiben egy második tanácskozás követte az olaszországi Bolognában, ahol az angol Volontereurope, a spanyol Allianza por la Solidaridad és a Baptista Szeretetszolgálat küldöttei kidolgozták a továbblépés lehetőségeit.  A konzorciumi tagszervezetek munkatársai tizenhat olyan civil szervezetet választottak ki, amelyek alkalmasak lehetnek arra, hogy megszerezzék az önkéntesek minőségi tevékenységét garantáló európai uniós minősítést.  

 

RELATED NEWS

Szülésznők képzésével folytatódik a Szeretetszolgálat csádi programja

N'Djamena - A Baptista Szeretetszolgálat munkatársai folytatják csádi humanitárius programjukat. Ez már nem az első afrikai ország, ahol támogatást nyújt a segélyszervezet, amely a külföldi programok végrehajtásával párhuzamosan tevékenységének kilencven százalékát továbbra is magyarországi szociális és oktatási intézményekben végzi.

Humanitárius képzés előadói voltak a Baptista Szeretetszolgálat vezetői

Lagos – A magyarországi Baptista Szeretetszolgálat vezető munkatársai – Dr. Szilágyi Béla elnök, Gál Dávid ügyvezető igazgató és Szabó Márk segélyakció koordinátor – július 5-től 7-ig a nigériai Lagosban, a texasi Baylor Egyetem szakembereivel együttműködve sikeres posztgraduális képzést hajtottak végre.

A Baptista Világszövetség tagjainak sorába választotta a magyarországi Baptista Szeretetszolgálatot

Lagos – A nigériai Lagosban tartott ülésén a Baptista Világszövetség Főtanácsa nemrégiben egyhangúlag tizenhárom új tagot hagyott jóvá, ezzel a szervezet teljes tagsága 134 országot képviselve 266-ra emelkedett. Az új tagszervezetek közül tíz afrikai, ám a tagsággal elismerték az idén 28 éves magyarországi Baptista Szeretetszolgálat tevékenységét is.

Lap tetejére