“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Indulásra kész a speciális mentőcsapat

Author: Főadmin Date: 2016. augusztus 24., szerda 12:45

 

Augusztus 24-én, szerdán hajnalban a Richter-skála szerinti 6,4-es erősségű földrengés rázta meg Olaszország középső részét, epicentruma a Lazio régióbeli Accumoli közelében volt. Több mint 21-en meghaltak, száznál többen eltűntek.Az olasz hatóságok arról tájékoztatták a római magyar nagykövetséget, hogy a jelenlegi ismereteik szerint az áldozatok és a sérültek között nincs magyar állampolgár.  A Baptista Szeretetszolgálat HUBA Rescue24 elnevezésű speciális mentőcsapata készenlétben van és felajánlotta segítségét. Az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatósággal folytatott egyeztetések szerint az olasz hatóságok egyelőre nem kérnek nemzetközi segítséget.  

RELATED NEWS

Szakemberképzés és egészségügyi segítségnyújtás Csádban

N'Djamena ¬ Többoldalú együttműködés keretében a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai és önkéntesei is részt vettek az elmúlt hetekben Csádban lezajlott orvos-humanitárius misszióban.

Finn segélyszolgálati vezetővel a határon, úton Kárpátaljára

Beregsurány - Az ukrajnai háborúval kapcsolatos kárpátaljai tevékenységét részben a finn Fida segélyszervezettel való együttműködésben hajtja végre a Baptista Szeretetszolgálat.

Libanoni és szíriai gazdákat segít a Hungary Helps Programon keresztül a Baptista Szeretetszolgálat

Bejrút – 2023. július 29-én ünnepélyes keretek között átadtuk a magyar innovációval készült Gyökéritatót a szír és a libanoni gazdák részére. Az ünnepélyes eseményen hazánk libanoni nagykövetségét Fodor Zoltán kereskedelmi attassé, a Hungary Helps Ügynökséget Kovács Péter vezérigazgató és munkatársai, a fogadó felet libanoni partnerszervezetünk vezérigazgatója, Nabil Costa, míg a Baptista Szeretetszolgálatot Gál Dávid ügyvezető igazgató és kollégái képviselték.

Lap tetejére