“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Használják a magyaroktól tanultakat

Author: Főadmin Date: 2015. szeptember 01., kedd 21:28

 

Tavaly novemberben és idén tavasszal kétszer egy hetes tréninget tartottak a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai a burmai (mianmári) civil szervezeteknek Rangúnban. A „Megvédeni a lakosságot és megfelelően válaszolni az emberi és természeti katasztrófák kihívásaira” című képzésen tizennyolc helyi nemzetiség (karen, kachin, chin, naga, lahu, lashi, rohingya és más) tagjai vettek részt, összesen harmincöten. A magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatásával végzett tanfolyam ismereteit hamar gyakorlatba kellett ültetni: a július végi, augusztus eleji burmai áradások idején a kurzus részvevői közül tizenöten kapcsolódtak be a mentési munkálatokba, hatékonyan alkalmazva a tanultakat. 

A legújabb természeti katasztrófa során  az ország 14 térségéből csak egyet nem érintenek súlyosan az áradások. Az ENSZ humanitárius ügyekben illetékes szóvivője, Pierre Peron szerint komplett városok és falvak vágódtak el a külvilágtól és váltak megközelíthetetlenné. A vészhelyzet ráadásul most is tart – a meteorológiai előrejelzések szerint egészen a monszun-időszak végéig, szeptember második feléig számítani kell a nagy mennyiségű csapadékra. 

RELATED NEWS

Megújult két oktatóterem Csádban, megtörtént az átadás

N'Djamena - A Hungary Helps Program és a Baptista Szeretetszolgálat közreműködésével két oktatóterem is megújult Csádban.

Látásjavítás modern eszközökkel, magyar szakértelemmel

N'Djamena - A Baptista Szeretetszolgálat a csádi projektek folytatásaként május 21-én elindította az optikusképzést. A tréning célja, hogy a látszerészet területén dolgozó helyi szakembereknek bemutassák a modern technológiára épülő szemvizsgálat és a különböző típusú szemüveglencsék és a szemüvegkészítés aktuális technikai alapismereteit.

Szakemberképzés és egészségügyi segítségnyújtás Csádban

N'Djamena ¬ Többoldalú együttműködés keretében a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai és önkéntesei is részt vettek az elmúlt hetekben Csádban lezajlott orvos-humanitárius misszióban.

Lap tetejére