“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Amerikai orvosokkal és fogorvosokkal Kárpátalján

Author: Főadmin Date: 2016. május 25., szerda 10:44

 

Tizenegy amerikai orvos, fogorvos, szájhigiéniai szakember és ápoló érkezett májusban az Egyesült Államok Észak-Karolina államából Magyarországra. A Trinity Baptist Church önkénteseit a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai kísérték el a kárpátaljai Beregszász-járás régi magyar falujába, Gátra, ahol előkészítették, s egy héten át segítették, támogatták munkájukat.  A rászorult ifjak és felnőttek fogorvosi, valamint orvosi vizsgálatát, kezelését végezték el a tengerentúli szakemberek magyar partnereikkel. A fiatal baptista önkéntesek a gyermekeknek is tartottak foglalkozásokat.  Ez nem az első ilyen segélyakció volt, az elmúlt évben az ugyancsak kárpátaljai Nagydobronyban és környékén már szerveztek hasonló programot az olyan szegények érdekében, akik csak nagyon ritkán részesülnek korszerű és hatékony kezelésben.   

RELATED NEWS

Bizonyítványosztás Csádban, a program egy újabb állomása

Csád - Befejeződtek a Hungary Helps Ügynökség és a Baptista Szeretetszolgálat által szervezett számítógépes és varró tanfolyamok Csádban, a magyarok által felújított tanteremben, a Baba Musztapha Kultúrházban.

Két csapatunk is második lett a robotika Európa-bajnokságon

Németország - Június 12 és 16 között, Németországban került megrendezésre az European RoboCup Junior 2024 elnevezésű robotika Európa-bajnokság, melyen a Baptista Szeretetszolgálat robotika tehetségprogramja két rescue kategóriában képviselte Magyarországot.

Megújult két oktatóterem Csádban, megtörtént az átadás

N'Djamena - A Hungary Helps Program és a Baptista Szeretetszolgálat közreműködésével két oktatóterem is megújult Csádban.

Lap tetejére