“WITH FAITH AND COMPETENCE”

A washingtoni iroda vietnami mozgássérültek gondozására készül

Author: Főadmin Date: 2016. augusztus 22., hétfő 15:31

 

A magyar Baptista Szeretetszolgálat nemrégiben nyitotta meg washingtoni irodáját, s mint Szenczy Sándor, a segélyszervezet elnöke az MTI-nek elmondta: egy vietnami partnerszervezettel közösen máris elnyerték az USAID támogatását a Vietnam déli vidékein megvalósítandó jótékonysági programhoz. Ennek keretében két magyar szakember utazik Tay Ninh tartományba, hogy ottani mozgássérült gyermekek fejlesztésével és gondozóik oktatásával foglalkozzon. A világhírű magyar Pető-módszert alkalmazó két szakember, Szenczy Katalin és Szilágyi Lilla a napokban utazik Vietnamba. A Baptista Szeretetszolgálat munkatársai 2006 óta számos alkalommal dolgoztak mozgássérült gyermekekkel a délkelet-ázsiai országban, s eddig több mint kilencven tanárt és gondozót képeztek ki. Emellett létrehoztak – vagy továbbfejlesztettek – tíz mozgásfejlesztő központot Hanoiban és az ország egyik északi tartományában. Ehhez – a saját forrásokon kívül – az Európai Unió és a magyar Külügyminisztérium is segítséget nyújtott.

 

  

RELATED NEWS

Szakemberképzés és egészségügyi segítségnyújtás Csádban

N'Djamena ¬ Többoldalú együttműködés keretében a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai és önkéntesei is részt vettek az elmúlt hetekben Csádban lezajlott orvos-humanitárius misszióban.

Finn segélyszolgálati vezetővel a határon, úton Kárpátaljára

Beregsurány - Az ukrajnai háborúval kapcsolatos kárpátaljai tevékenységét részben a finn Fida segélyszervezettel való együttműködésben hajtja végre a Baptista Szeretetszolgálat.

Libanoni és szíriai gazdákat segít a Hungary Helps Programon keresztül a Baptista Szeretetszolgálat

Bejrút – 2023. július 29-én ünnepélyes keretek között átadtuk a magyar innovációval készült Gyökéritatót a szír és a libanoni gazdák részére. Az ünnepélyes eseményen hazánk libanoni nagykövetségét Fodor Zoltán kereskedelmi attassé, a Hungary Helps Ügynökséget Kovács Péter vezérigazgató és munkatársai, a fogadó felet libanoni partnerszervezetünk vezérigazgatója, Nabil Costa, míg a Baptista Szeretetszolgálatot Gál Dávid ügyvezető igazgató és kollégái képviselték.

Lap tetejére