“WITH FAITH AND COMPETENCE”

A rosszat is jóra kell fordítani: levél a lelkipásztortól

Author: Főadmin Date: 2015. május 21., csütörtök 17:39

„A Benei Református Egyházközség hálás szívvel köszöni meg a Baptista Szeretetszolgálat nagylelkű adományát, mellyel segítő jobbot nyújtottak a kárpátaljai, ezen belül a benei emberek felé”, írta a lelkész a presbitérium nevében.  Levelében Orbán Sándor beszámolt róla, hogy gyülekezetükben már hat éve működtetnek egy szociális konyhát, amit a bibliaórára járók tizedadományaiból tartanak fenn, így hetente meleg ebéddel, valamint gyógyszerrel és más alapvető szükségleti eszközzel próbálják segíteni a gyülekezet idős, beteg, nehéz körülmények között élő tagjait.  A Baptista Szeretetszolgálat legutóbbi, tartós élelmiszerből és ruhából álló adománya is őket segítette. A levél így folytatódott: „Nagy segítségünkre szolgál minden felajánlás, köszönjük, hogy szívükön viselik sorsunkat. Az országunkban történő események elkeserítőek, de tudjuk, hogy a mi Urunk a rosszat is jóra tudja fordítani.” A pásztor így zárta sorait: „Isten áldja meg a Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány vezetőit és minden munkatársát. Adjon erőt és bölcsességet, hogy továbbra is be tudják tölteni Urunktól kapott nemes elhívatásukat”. 

RELATED NEWS

Megújult két oktatóterem Csádban, megtörtént az átadás

N'Djamena - A Hungary Helps Program és a Baptista Szeretetszolgálat közreműködésével két oktatóterem is megújult Csádban.

Látásjavítás modern eszközökkel, magyar szakértelemmel

N'Djamena - A Baptista Szeretetszolgálat a csádi projektek folytatásaként május 21-én elindította az optikusképzést. A tréning célja, hogy a látszerészet területén dolgozó helyi szakembereknek bemutassák a modern technológiára épülő szemvizsgálat és a különböző típusú szemüveglencsék és a szemüvegkészítés aktuális technikai alapismereteit.

Szakemberképzés és egészségügyi segítségnyújtás Csádban

N'Djamena ¬ Többoldalú együttműködés keretében a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai és önkéntesei is részt vettek az elmúlt hetekben Csádban lezajlott orvos-humanitárius misszióban.

Lap tetejére