“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Országos tanév- és projektnyitó rendezvény volt Debrecenben

Author: Főadmin Date: 2023. augusztus 31., csütörtök 18:42

 

A Baptista Szeretetszolgálat idén a cívis városban rendezte meg oktatási intézményeinek országos ünnepélyes tanévnyitóját.Az esemény után egy új projektet is indítottunk.

A magyarországi baptista közösség, és az idén 27 éves Baptista Szeretetszolgálat immár 16 éve intézményes formában is a Magyar Állam egyik legnagyobb együttműködő partnere a szociális és közoktatási feladatok tekintetében. A segélyszervezet fenntartóként jelenleg az ország 42 intézményében mintegy 14 ezer fiatal oktatásáról-neveléséről gondoskodik. A baptista iskolák 2023/2024-es országos tanévnyitójának csütörtökön a debreceni Diószegi Sámuel Baptista Technikum és SzakképzőIskola adott otthont. Az eseményen velünk volt Tasó László országgyűlési képviselő, Pajna Zoltán, Hajdú-Bihar Vármegye Közgyűlésének elnöke, Dr. Puskás István, Debrecen alolgármestere. A baptista közösséget mások mellett Papp János egyházelnök és Dr. Szilágyi Béla, a segélyszervezet elnöke képviselte.
 
Az évnyitót követően, 12 órától sor kerül egy sajtótájékoztatóval egybekötött projektnyitó rendezvényre is.
A Baptista Szeretetszolgálat Gyermek és Ifjúsági Oktatási és Fejlesztő Központ támogatást nyert egy új, két csoportszobás bölcsőde építésére Debrecen Husztikert városrészében. Az RRF-1.1.2-21-2022-00015 kódszámú, „Bölcsőde a jövő nemzedékéért” című projekt 28 új bölcsődei férőhelyet hoz létre a városban. A Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszköz, mint támogató alap 415,49 millió forintot biztosít a beruházás megvalósításához. A vissza nem térítendő európai uniós támogatás teljes mértékben fedezi az új intézmény létrehozásának költségeit.

Fotók: Antal Saci

RELATED NEWS

November 24-én, pénteken elindult az idei, sorban a 20. Cipősdoboz Akció

Idén 20. alkalommal szervezi meg a Baptista Szeretetszolgálat a Cipősdoboz Akciót, mely mára Magyarország legnagyobb karácsonyi segélyakciójává vált. Az ajándékokat rászoruló gyermekeknek juttatjuk el, olyanoknak, akiknél talán más nem is kerül a fa alá.

Fejlesztés Seregélyesen: épületszárnnyal bővült a Hétszínvirág baptista óvoda

Seregélyes - Új bölcsődei szárnnyal bővült a seregélyesi Hétszínvirág Baptista Óvoda épülete, melyben november elején kezdődhetett az oktató-nevelő munka.

A baptista gimnázium viszonyítási pont a tehetséggondozás területén

Budapest - A Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára mondott köszöntőt az Addetur Baptista Gimnázium, Technikum és Szakiskola fennállásának 30. évfordulója alkalmából tartott ünnepségen.

Lap tetejére