“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Önkéntesség az áldozatsegítés és a karitatív munka más területein

Author: Főadmin Date: 2023. június 08., csütörtök 17:48

 

Budapest – Az önkéntességgel járó kihívásokról osztotta meg tapasztalatait minap Gál Dávid, a Baptista Szeretetszolgálat ügyvezető igazgatója az Igazságügyi Minisztérium egyik szakmai fórumán.  

 

 

Az Igazságügyi Szakmai Irányítási Főosztály szervezésében – az Igazságügyi Minisztérium áldozatsegítő szakterületével összefüggő feladatokat ellátó munkatársak, az áldozatsegítő központok koordinátorai, továbbá meghívott előadók részvételével – minden hónapban koordinátori értekezletre kerül sor. Ezek legfontosabb célja az áldozatsegítő központok működtetésével kapcsolatban aktuálisan felmerülő feladatok áttekintése, megvitatása. A legutóbb – június 7-én, szerdán – megrendezett fórumon jelen volt és előadást tartott Gál Dávid, a Baptista Szeretetszolgálat ügyvezető igazgatója és Dudás Erika, a LESZ (a Lelki Elsősegély Telefon Szolgálatok Szövetsége) elnöke is, elsősorban az önkéntesek toborzása, szűrése és felkészítése során szerzett tapasztalataikról beszéltek.

Gál Dávid – 27 év tapasztalatait összegezve – egyebek mellett hangsúlyozta a motiváció és felkészítés, valamint a jól definiált feladatok fontosságát. A különböző humanitárius feladatok ellátása, az áldozatsegítés, az emberkereskedelem áldozatainak támogatása, az általános segélyezés, az adománygyűjtő akciók és a természeti katasztrófák, háborús helyzetek során számos kritériumnak kell megfelelnie egy olyan önkéntesnek, aki professzionális módon működő segélyszervezettel dolgozik együtt. Az eltelt évek során a Baptista Szeretetszolgálat sok-sok ezer önkéntes munkáját, segítségét vette és veszi igénybe, koordinálta határainkon kívül és a távoli országokban, miközben hatékony együttműködést alakított ki magyarországi és külföldi egyházi és civil szervezetekkel, oktatási és szociális intézményekkel.     

 

 

 

...

RELATED NEWS

Átadó ünnepség a debreceni Napsugár Gondozóházban

Debrecen – Támogatott lakhatás kialakítása, szociális alapszolgáltatás fejlesztése valósul meg a debreceni Napsugár Gondozóházban.

November 24-én, pénteken elindult az idei, sorban a 20. Cipősdoboz Akció

Idén 20. alkalommal szervezi meg a Baptista Szeretetszolgálat a Cipősdoboz Akciót, mely mára Magyarország legnagyobb karácsonyi segélyakciójává vált. Az ajándékokat rászoruló gyermekeknek juttatjuk el, olyanoknak, akiknél talán más nem is kerül a fa alá.

Fejlesztés Seregélyesen: épületszárnnyal bővült a Hétszínvirág baptista óvoda

Seregélyes - Új bölcsődei szárnnyal bővült a seregélyesi Hétszínvirág Baptista Óvoda épülete, melyben november elején kezdődhetett az oktató-nevelő munka.

Lap tetejére