“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Meglátogatta menekültszállónkat az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának regionális koordinátora

Author: Főadmin Date: 2023. szeptember 15., péntek 21:47

 

A Baptista Szeretetszolgálat az ukrajnai háború első napjától megfeszített erővel dolgozik a hozzánk érkező menekültek ellátásán. Szükség esetén szorosan együttműködünk a nemzetközi szervezetekkel és a Karitatív Tanács tagjaival, a legnagyobb magyarországi segélyszervezetekkel. E tevékenység részeként júliustól a fővárosban hajléktalanellátással foglalkozó intézményünk egyik épületét újítottuk fel, ahol nyolcvan férőhelyen fogadjuk a harcok elől menekülőket. A húsz szobában elsősorban családokat helyeztünk el, de élnek nálunk egyedülálló férfiak is. A legtöbben dolgoznak, a gyerekek pedig iskolába járnak. Az intézmény felújítását az UNHCR Magyarország, az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága támogatta, a szervezet állja a rezsiköltségeket, segítették a berendezést, de kaptunk bútoradományt az IKEÁ-tól is. Minap meglátogatta a menekülteket Scott Lang, az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának regionális menekültügyi koordinátora, aki megtekintette a szállót, beszélgetett munkatársainkkal és az ott élőkkel. Beszélt a Romaversitas Alapítvány képviselőjével is a roma menekültek oktatáshoz és szociális szolgáltatásokhoz való hozzáféréséről. A segélyszervezet hosszabb távú elképzelése az, hogy ha véget ér a háború, az ingatlan újra hajléktalanellátó hálózatunk részeként működik tovább.   

RELATED NEWS

Átadó ünnepség a debreceni Napsugár Gondozóházban

Debrecen – Támogatott lakhatás kialakítása, szociális alapszolgáltatás fejlesztése valósul meg a debreceni Napsugár Gondozóházban.

November 24-én, pénteken elindult az idei, sorban a 20. Cipősdoboz Akció

Idén 20. alkalommal szervezi meg a Baptista Szeretetszolgálat a Cipősdoboz Akciót, mely mára Magyarország legnagyobb karácsonyi segélyakciójává vált. Az ajándékokat rászoruló gyermekeknek juttatjuk el, olyanoknak, akiknél talán más nem is kerül a fa alá.

Fejlesztés Seregélyesen: épületszárnnyal bővült a Hétszínvirág baptista óvoda

Seregélyes - Új bölcsődei szárnnyal bővült a seregélyesi Hétszínvirág Baptista Óvoda épülete, melyben november elején kezdődhetett az oktató-nevelő munka.

Lap tetejére