“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Meglátogatta menekültszállónkat az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának regionális koordinátora

Author: Főadmin Date: 2023. szeptember 15., péntek 21:47

 

A Baptista Szeretetszolgálat az ukrajnai háború első napjától megfeszített erővel dolgozik a hozzánk érkező menekültek ellátásán. Szükség esetén szorosan együttműködünk a nemzetközi szervezetekkel és a Karitatív Tanács tagjaival, a legnagyobb magyarországi segélyszervezetekkel. E tevékenység részeként júliustól a fővárosban hajléktalanellátással foglalkozó intézményünk egyik épületét újítottuk fel, ahol nyolcvan férőhelyen fogadjuk a harcok elől menekülőket. A húsz szobában elsősorban családokat helyeztünk el, de élnek nálunk egyedülálló férfiak is. A legtöbben dolgoznak, a gyerekek pedig iskolába járnak. Az intézmény felújítását az UNHCR Magyarország, az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága támogatta, a szervezet állja a rezsiköltségeket, segítették a berendezést, de kaptunk bútoradományt az IKEÁ-tól is. Minap meglátogatta a menekülteket Scott Lang, az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának regionális menekültügyi koordinátora, aki megtekintette a szállót, beszélgetett munkatársainkkal és az ott élőkkel. Beszélt a Romaversitas Alapítvány képviselőjével is a roma menekültek oktatáshoz és szociális szolgáltatásokhoz való hozzáféréséről. A segélyszervezet hosszabb távú elképzelése az, hogy ha véget ér a háború, az ingatlan újra hajléktalanellátó hálózatunk részeként működik tovább.   

RELATED NEWS

Autós felvonulás: mintegy kétszáz gyermek a főváros legszebb útjain

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat szerdán ismét, immár tizennegyedik alkalommal rendezte meg hagyományos autós jótékonysági akcióját.

Új gyermekhospice ház épül, az alapkövét helyeztük el

Törökbálint - A 28 éve alapított Baptista Szeretetszolgálat fenntartásában működő Tábitha Gyermekhospice Ház 2011-ben Törökbálinton nyitotta meg kapuit, az intézmény azóta ingyen támogatja a kis betegeket és családtagjaikat. Ma egy új épület alapkövét helyeztük el, amely egyedülálló fejlesztés Magyarországon.

„Én vagyok az élet kenyere…”: konferencia az önkéntességről

Budapest - A Baptista Egyházi Szociális Módszertani Központ konferenciára várta vendégeit csütörtökön Budapesten, a Benczúr utcai Baptista Házba – a téma az önkéntesség volt.

Lap tetejére