“WITH FAITH AND COMPETENCE”

November 24-én, pénteken elindult az idei, sorban a 20. Cipősdoboz Akció

Author: Főadmin Date: 2023. november 24., péntek 17:49

 

Idén 20. alkalommal szervezi meg a Baptista Szeretetszolgálat a Cipősdoboz Akciót, mely mára Magyarország legnagyobb karácsonyi segélyakciójává vált. Az ajándékokat rászoruló gyermekeknek juttatjuk el, olyanoknak, akiknél talán más nem is kerül a fa alá. A fő gyűjtőpont, a Budapest belvárosában, a Városháza parkban álló központ mától december 18-ig várja az adományozókat. A Magyar Olimpiai Bizottság is csatlakozott hozzánk, képviselői, olimpiai bajnokok és a szervezet vezetői elkészítették az idei első ajándékokat.

 

Ma újra megnyitotta kapuit a belváros szívében, a Városháza parkban álló karácsonyi pompába öltöztetett Cipősdoboz gyűjtőközpont, ezzel elindult az idei gyűjtési időszak, mely december 18-ig tart. Ez idő alatt bárki leadhatja itt, vagy akár az országosan közel négyszáz gyűjtőponton az összekészített cipősdoboz ajándékokat.

„A nélkülöző gyermekek öröméért, boldog karácsonyáért dobozolunk – mondja a Baptista Szeretetszolgálat elnöke, dr. Szilágyi Béla. Minden kollégám, önkénteseink és partnereink szeme előtt csak az lebeg ebben az időszakban, hogy minél több doboz elkészítésére buzdítsuk az embereket, hogy végül a lehető legtöbb kisgyermeket tudjunk megörvendeztetni!

Támogatónk, a Magyar Olimpiai Bizottság képviselői, olimpiai bajnokok és a szervezet vezetői elkészítették ma az idei első ajándékokat. Gyulay Zsolt, a MOB elnöke, Fábián László, a MOB főtitkára, Dr. Bartha Csaba, a MOB operatív igazgatója, valamint Berki Krisztián tornász – és Madaras Norbert vízilabda olimpiai bajnokok csomagoltak, ragasztottak, s az elkészült dobozokat átadták Dr Szilágyi Bélának, a szeretetszolgálat elnökének, hogy juttassa el oda, ahol a legnagyobb szükség van rá.

„Az olimpiai család mindig is nagyon összetartó volt, a sportolók érzékenyek a szociális problémákra, ha segítség kell, segítenek – mondta Gyulay Zsolt, a MOB elnöke. – A cipősdoboz akció így karácsony előtt nemes célt szolgál, az pedig különösen jó érzés, hogy gyerekeknek segíthetünk – mindannyian örömmel csatlakoztunk a kezdeményezéshez.”

Az akció arca, jószolgálati nagykövete idén is Ördög Nóra, a TV2 műsorvezetője.

Ahogyan eddig megszokták, idén is várjuk az új, vagy használt, de még jó állapotú játékokat, könyveket, édességeket nem és kor megjelölésével ellátott, becsomagolt cipősdobozokban.

Online adományozásra is lehetőség van, így bárki néhány kattintással segíthet, állíthat össze cipősdobozt, részletek a www.ciposdoboz.hu oldalon megtalálhatók, mint ahogyan az is, hogyan célszerű összeállítani egy dobozt, mi kerüljön bele és mi ne, illetve itt található a gyűjtőpontok listája is.

 

RELATED NEWS

Köszönjük, hogy valóban több lehetett, mint egy ételosztás!

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat Utcafront szolgálata Kőbánya önkormányzatának támogatásával „Több mint ételosztás” elnevezéssel egy komplex szolgáltatást nyújtó rendezvényre várta 2024. február 10-én, szombaton elsősorban a 10. kerületi közterületen és az intézményekben élő, hajléktalan embereket.

Mentőcsapatunk tagjait köszöntötték a törökországi földrengés évfordulóján

Budapest - A Yunus Emre Török Kulturális Intézetben látták vendégül azokat a magyar kutató-mentő csapatokat és családtagjaikat, akik az egy évvel ezelőtt bekövetkezett földrengések után harmincöt túlélőt emeltek ki a romok alól.

Támogatott lakhatás pszichiátriai betegeknek Esztergomban

Esztergom - A Baptista Szeretetszolgálat intézményi családjához tartozó Regionális Szociális Intézményfenntartó Központ és a Tábita Alapszolgáltatási Központ csütörtökön délelőtt ünnepélyes külsőségek mellett zárta a „Támogatott lakhatás kialakítása és alapszolgáltatások fejlesztése Esztergomban” című projektet. Az esemény keretein belül adták át a Petőfi Sándor utcában lévő, pszichiátriai betegek számára újonnan kialakított támogatott lakhatás épületét is.

Lap tetejére