“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Fejlesztés Seregélyesen: épületszárnnyal bővült a Hétszínvirág baptista óvoda

Author: Főadmin Date: 2023. november 22., szerda 15:44

Új bölcsődei szárnnyal bővült a seregélyesi Hétszínvirág Baptista Óvoda épülete, melyben november elején kezdődhetett az oktató-nevelő munka. Az épület ünnepélyes átadójára november 22-én, szerdán került sor.  Az európai uniós forrásból, mintegy 365 millió forintból megvalósuló bölcsőde kapcsán Varga Gábor országgyűlési képviselő úgy fogalmazott, a múltból a jövőbe vezető út fontos állomásához érkezett Seregélyes. Mint mondta, minden társadalom, közösség megítélését meghatározza, hogyan bánik a fiataljaival és az idősekkel. A fenntartó Baptista Szeretetszolgálat képviseletében Szabó Csaba oktatási főigazgató beszédében a 2022-ben elhunyt baptista lelkész, Szenczy Sándor életének egyik alaptételét, a két kenyér és az öt hal történetét idézte fel. Úgy fogalmazott: a tenni akarás Isten áldásával valósággá válhat. Az ünnepélyes szalagátvágás előtti pillanatokban Kovács Dániel baptista lelkész és Maksai Attila református lelkész kért áldást az új, két csoportszobás intézményre, mely jelenleg is telt házzal működik, huszonhat kisgyermek mindennapjait teszi tanulásban és élményekben gazdaggá. Az eseményen jelen volt Hári Tibor, a Baptista Szeretetszolgálat ügyvezető főigazgatója is.

Fotó: FEOL/Fehér Gábor

RELATED NEWS

Autós felvonulás: mintegy kétszáz gyermek a főváros legszebb útjain

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat szerdán ismét, immár tizennegyedik alkalommal rendezte meg hagyományos autós jótékonysági akcióját.

Új gyermekhospice ház épül, az alapkövét helyeztük el

Törökbálint - A 28 éve alapított Baptista Szeretetszolgálat fenntartásában működő Tábitha Gyermekhospice Ház 2011-ben Törökbálinton nyitotta meg kapuit, az intézmény azóta ingyen támogatja a kis betegeket és családtagjaikat. Ma egy új épület alapkövét helyeztük el, amely egyedülálló fejlesztés Magyarországon.

„Én vagyok az élet kenyere…”: konferencia az önkéntességről

Budapest - A Baptista Egyházi Szociális Módszertani Központ konferenciára várta vendégeit csütörtökön Budapesten, a Benczúr utcai Baptista Házba – a téma az önkéntesség volt.

Lap tetejére