“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Orvoscsoporttal Kárpátalján

Author: Süni Date: 2014. augusztus 14., csütörtök 15:01

A missziós csoportok többféle segítséget nyújtanak a helyi romáknak. Idén egy 25 fős orvoscsoport érkezett Dobronyba, ahol 10 napos misszió vette kezdetét.

Amerikai és magyar nővérek, orvosok, gyógyszerészek, orvostanhallgatók és tolmácsok segítettek abban, hogy minden rászoruló a neki legmegfelelőbb gyógyszert kapja meg. A rendelés részben kint az udvaron ponyvák vagy szőlőlugas alatt, részben valaki otthonában vagy a romatelep gyülekezeti házában zajlott. Először felvették a betegek személyes adatait, súlyt, vérnyomást mértek. Ezután kerültek a páciensek az orvosokhoz, akik részletesen kivizsgálták őket és felírták a szükséges gyógyszereket. A harmadik állomáson, a gyógyszertárban szakemberek segítségével állították össze a gyógyszeradagokat. Az ellátottak nagy többsége nem szed rendszeresen gyógyszert, mert nem tudja fedezni az árát.

Missziós utunk lényege épp az, hogy a legrászorultabb rétegekhez juttassuk el a segítséget, ez esetben a sokak által elérhetetlennek tűnő fájdalomcsillapítót, vérnyomás és lázcsökkentőt, gyógyszert torok- és tüdőgyulladásra, fül és szemcseppet, féregtelenítőt és izomlazító krémet. A dobronyi romatelep mellett eljutottunk Lucskára, Homokra, Koncházára is, ahol csupán egyetlen nap alatt több mint 240 beteget sikerült megvizsgálni. Összesen 8000 dollárnyi értékű gyógyszert osztottunk ki mintegy 1000 betegnek.

RELATED NEWS

Szenczy Katalinra emlékezünk

Kati életét Isten és az emberek iránt való szeretete, hűséges, imádkozó szíve, szelíd, kedves személye és szolgálatkészsége határozta meg. Szenczy Sándor nem mindennapi küldetéséhez Kati nemcsak a biztos családi hátteret, az otthon meleg légkörét biztosította, de a kezdetektől maga is aktívan részt vett úgy a gyülekezeti, mint a szeretetszolgálati munkában is. Adjunk hálát Kati életéért és búcsúzzunk el Tőle együtt!

Hátrányos helyzetű gyerekeket láttunk vendégül

Budapest - Immár huszonnegyedik alkalommal szervezte meg támogatóinak és önkénteseinek segítségével Vidám Gyermeknap elnevezésű rendezvényét a Baptista Szeretetszolgálat.

Egyetemi kutatótermet neveztek el Szenczy Sándorról, alapítónkról

Budapest – Szenczy Sándorról, a Baptista Szeretetszolgálat két esztendeje elhunyt alapítójáról 2024. április 26-án kutatótermet neveztek el a fővárosban, az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Karon. Az egyetemen – az egész országban egyedülálló módon – Szenczy Sándor kezdeményezésére kezdődött meg a humanitárius szakemberek oktatása, aki Rajnai Zoltán dékánnal közösen hozta létre a Humanitárius Műveletek Menedzser képzést.

Lap tetejére