“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Lelki-szociális támogatás és figyelemfelkeltés a migránsválság tanulságai alapján

Author: Főadmin Date: 2016. december 16., péntek 14:30

 

A Nemzetközi Visegrádi Alap támogatásának köszönhetően a Baptista Szeretetszolgálat, valamint további három civil szervezet négy országban azért fogott össze, hogy együtt lelki és szociális segítséget nyújtson, és felhívja a figyelmet a migrációs válság által felvetett kérdésekre. A cseh és szlovák ADRA a Lutheránus Akadémiával, a Lengyel Orvosi Misszióval és a Baptista Szeretetszolgálattal közösen közép- és általános iskolákban tart előadásokat Csehországban, Szlovákiában és Magyarországon, illetve konferenciákat szervez Pozsonyban és Krakkóban.

Minden tevékenység az idegengyűlölet és intolerancia megelőzésére és az ezzel kapcsolatos nevelésre irányul, miközben próbálja támogatni a menekültek integrációs folyamatát is. A nemzetközi tapasztalatcsere lehetővé teszi, hogy az egyes országok bemutassák legjobb gyakorlataikat, és javítsák a kihívások kezelését. A program tevékenységei 2017 januárjától októberig tartanak.

A Visegrádi alapról és a partnerszervezetekről az alábbi honlapokon találhat további információt:

www.visegradfund.org 

www.adra.cz

www.adra.sk

www.pmm.org.pl

www.baptistasegely.hu

www.ezs.essmt.sk 

 

RELATED NEWS

Hátrányos helyzetű gyerekeket láttunk vendégül

Budapest - Immár huszonnegyedik alkalommal szervezte meg támogatóinak és önkénteseinek segítségével Vidám Gyermeknap elnevezésű rendezvényét a Baptista Szeretetszolgálat.

Egyetemi kutatótermet neveztek el Szenczy Sándorról, alapítónkról

Budapest – Szenczy Sándorról, a Baptista Szeretetszolgálat két esztendeje elhunyt alapítójáról 2024. április 26-án kutatótermet neveztek el a fővárosban, az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Karon. Az egyetemen – az egész országban egyedülálló módon – Szenczy Sándor kezdeményezésére kezdődött meg a humanitárius szakemberek oktatása, aki Rajnai Zoltán dékánnal közösen hozta létre a Humanitárius Műveletek Menedzser képzést.

Pavelcze László, mentőcsapatunk parancsnoka az Év embere lett Fejérben

Pákozd - Pavelcze László, a Baptista Szeretetszolgálat veszélyhelyzet-kezelési igazgatója, a HUBA Rescue24 Tűzoltó és Kutató-Mentő Nemzetközi Csoport parancsnoka lett az Év embere 2023-ban Fejér vármegyében - ez derült ki a vármegye hírportáljának szavazásából.

Lap tetejére