“WITH FAITH AND COMPETENCE”

2000-nél több családnak segít karácsonykor a Lidl

Author: Főadmin Date: 2023. december 19., kedd 19:55

 

Budapest – A Lidl Magyarország szívügyének tekinti a társadalmi felelősségvállalást, melynek jegyében hosszú évek óta szervez adománygyűjtő programot a szeretet ünnepe alkalmával is. A vállalat az idei rendhagyó kezdeményezésének köszönhetően összesen közel 20 millió forint értékben adott át élelmiszereket a Baptista Szeretetszolgálatnak.

 

A szervezet az élelmiszerekből 450 rászoruló számára szervezett melegételosztást, illetve további 2000 nehéz körülmények között élő család számára juttatott el tartós élelmiszercsomagot, szebbé téve ezáltal számukra az ünnepeket.

A Lidl Magyarország társadalmi felelősségvállalási tevékenysége keretében elsősorban a hátrányos helyzetű gyermekekre és családjaikra fókuszál, így karácsonyi adománygyűjtő kezdeményezései is ezt a célt szolgálják. A diszkontlánc idén rendhagyó formában hirdette meg karitatív kampányát, melyben a vásárlók együttműködését is kérte. A vállalat ünnepi reklámkampányának közönségkedvenc főszereplőjét, a mosómedvét 2023. november 16. és december 10. között zajló vásárolhatták meg a boltokban egy aranyos plüss figura formájában azok, akik a jó ügy mellé szerettek volna állni. A vállalat az ebből befolyt összeget teljes egészében jótékony célra ajánlotta fel, így akik megvásárolták a plüss mosómedvét, a Lidl-lel közösen rászoruló családok karácsonyát is szebbé varázsolják élelmiszeradományok révén. A kampány során összegyűlt közel 20.000.000 Ft-ot a vállalat élelmiszeradomány formájában adta át a Baptista Szeretetszolgálatnak.

„Karácsony közeledtével minden évben még egyszer utoljára összefogásra hívjuk vásárlóinkat, akik évről évre bizonyítják, mekkora ereje van a közösség összefogásának. Köszönjük nekik hozzáállásukat, lojalitásukat és szeretetüket, amivel mindig mellénk állnak! Büszkék vagyunk arra, hogy idén közel 20 millió Ft értékben adományoztunk élelmiszereket a Baptista Szeretetszolgálatnak, mely révén összesen kétezernél is több család karácsonyi készülődéséhez és meghitt ünnepéhez járulhatunk hozzá” – mondta el Tőzsér Judit, a vállalat kommunikációs vezetője.

Az élelmiszeradományból a Baptista Szeretetszolgálat 450 rászoruló részére december 16-án tartott melegételosztást a szervezet kőbányai központjában, a tartós élelmiszercsomagokat pedig legkésőbb december 23-áig osztják ki Pécs és Ormánság, Tiszaújváros és környéke, Szabolcs megye, Budapest 8. kerület, Tapolca és Zsámbok hátrányos helyzetű családjai között.

Dr. Szilágyi Béla, a Baptista Szeretetszolgálat elnöke elmondta: "Hatalmas segítség, amit a Lidl-től egész évben kapunk, nagyon hálásak vagyunk érte, hiszen emberek ezreinek könnyítjük meg az életét ez által. Most, karácsony előtt kétezer nélkülöző családnak tudunk örömet okozni a tartós élelmiszerekkel, melyek nélkül náluk nagyon szegényes lenne az ünnepi asztal. Külön köszönet, hogy a hajléktalan szállóinkon és a családok átmeneti otthonában élő ellátottjainkra is gondoltak!

Komplex támogatói programjának köszönhetően a most átadott adomány ugyanakkor mindössze töredéke a Lidl egész éves segítségnyújtásának. A 2022-es gazdasági évben összesen több mint 3 milliárd Ft értékben nyújtott támogatást a diszkontlánc többek között élelmiszer és nem élelmiszer jellegű adományok formájában, mely által hozzájárult a hátrányos helyzetű magyar családok segítéséhez, a hazai egészségügy fejlesztéséhez, valamint menhelyi kisállatok ellátásához.

 

RELATED NEWS

Szenczy Katalinra emlékezünk

Kati életét Isten és az emberek iránt való szeretete, hűséges, imádkozó szíve, szelíd, kedves személye és szolgálatkészsége határozta meg. Szenczy Sándor nem mindennapi küldetéséhez Kati nemcsak a biztos családi hátteret, az otthon meleg légkörét biztosította, de a kezdetektől maga is aktívan részt vett úgy a gyülekezeti, mint a szeretetszolgálati munkában is. Adjunk hálát Kati életéért és búcsúzzunk el Tőle együtt!

Hátrányos helyzetű gyerekeket láttunk vendégül

Budapest - Immár huszonnegyedik alkalommal szervezte meg támogatóinak és önkénteseinek segítségével Vidám Gyermeknap elnevezésű rendezvényét a Baptista Szeretetszolgálat.

Egyetemi kutatótermet neveztek el Szenczy Sándorról, alapítónkról

Budapest – Szenczy Sándorról, a Baptista Szeretetszolgálat két esztendeje elhunyt alapítójáról 2024. április 26-án kutatótermet neveztek el a fővárosban, az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Karon. Az egyetemen – az egész országban egyedülálló módon – Szenczy Sándor kezdeményezésére kezdődött meg a humanitárius szakemberek oktatása, aki Rajnai Zoltán dékánnal közösen hozta létre a Humanitárius Műveletek Menedzser képzést.

Lap tetejére