“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Pályázatok
Baptista Szeretetszolgálat Egyházi Jogi Személy (BSZ EJSZ)

                                                                                 RRF-3.0.0-2021-00002

Helyi sajátosságokon alapuló munkaszocializáció és készségfejlesztés reform elkészítése - MMSZ Alapítvány elnevezésű projekt

  

A kedvezményezett neve:  Baptista Szeretetszolgálat Egyházi Jogi Személy

 

Támogató: Máltai Szeretetszolgálat Alapítvány

 

A projekt azonosító száma:  RRF-3.0.0-2021-00002

 

A projekt címe: Közösségorientált pedagógia reform előkészítése - MMSZ Alapítvány elnevezésű projekt

A szerződött támogatás összege: 186.086.513 Ft

 

A támogatás mértéke (%-ban): 100 %.

 

A projekt tervezett kezdete: 2020. február 1.

A projekt befejezési dátuma: 2022. június. 30

 

A projekt tartalmának rövid bemutatása: Besenyőd település a Baktalórántházai járásban található Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. A múltban jellemzően a mezőgazdasági termelők illetve mezőgazdasági tevékenységből élők népesítették be a települést, ahol mindmáig jelentős szerepet tölt be a mezőgazdaság. Besenyődön egy több mint 4000 növény termesztésére alkalmas, 17 nm-es temperált raktárhelyiséggel rendelkező hidroponikus, konténeres Rotower üzem kiviteletézése valósult meg. A Rotower üzem egy hazai fejlesztésű növénytermesztő módszer, melynek előnye, hogy használatával föld nélkül nevelhető friss, növényvédőszer-mentes, tápanyagban gazdag saláta és fűszernövény. Jelen üzemben a BSZ EJSZ a fűszernövények termesztését tervezi megvalósítani. A Rotower üzem beépített napelemes rendszerének köszönhetően szinte kizárólag megújuló energiából fedezi az energiaigényét. 

A Rotower üzem mellett kialakításra került egy, a megtermelt növények tárolására alkalmas hangárcsarnok is. Az üzem és a hangárcsarnok biztonságos, az előírásoknak megfelelő elhelyezése, valamint jövőbeni üzemelése miatt kiépítésre került a megfelelő infrastruktúra, valamint megtörtént a tereprendezés. Az üzem létrehozásával olyan modern termesztéstechnológia és ezzel együtt termelési hatékonyság érhető el, amellyel egy kis, tápanyagban szegény területen is akár több embernek munkahelyet biztosító, piacképes termelés érhető el. A hatékony munkavégzés céljából megvásárlásra került egy traktor. 

Beszerzésre került még kiskert és családi kertprogram kialakítása kapcsán vetőmag, valamint kisebb, a kerti munkavégzést elősegítő eszköz is.

 

Letölthető fájlok

pdf
méret: 3.50 MB
Munkaerőpiaci kutatás
Lap tetejére