“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Újfajta kihívásokkal kellett megbirkózni a drogprevenció területén is

Author: Főadmin Date: 2020. október 09., péntek 16:37

 

Esztergom, Tapolca, Mátészalka - Szeptember 30-án sikerrel lezárult a Baptista Szeretetszolgálat OSZSK szemléletformáló, alternatív pedagógiai módszereket alkalmazó célzott prevenciós programja.  

 

„Nagy örömünkre szolgál, hogy a drogprevenció területén élen járó három bázishelyszínünk – Esztergom, Tapolca és Mátészalka – elsődleges bevonásával a Baptista Szeretetszolgálat Országos Szociális Segítő Központjának szemléletformáló, alternatív pedagógiai módszereket alkalmazó célzott prevenciós programját megvalósíthattuk 2019. március 1-től, a projekt tervezésekor meghatározott 19 hónap alatt. A program során mind a külső szakmai megvalósítók, mind a munkatársaink, mind pedig az együttműködő szervezetek határtalan lelkesedéssel, szakmai profizmussal segítették a lebonyolítást, aminek sikerét talán az szemlélteti a legjobban, hogy a tervezett 800 fő bevonása helyett, több mint 1.900 résztvevőt sikerült elérnünk a megvalósított 465 foglalkozás során, valamint több mint 40, főleg hátrányos helyzetű településre jutottunk el, közel 40 intézmény együttműködésével és támogatásával.

Az elmúlt időszak során a kalkulált kockázatokon túl szembe kellett néznünk a vírushelyzetből fakadó új kihívásokkal is, így foglalkozásaink egy részét – a résztvevők és a szakemberek gyors és rugalmas hozzáállásából fakadóan – on-line tartottuk. Engedjék meg, hogy egy kiadvány keretében nyújtsunk betekintést az elmúlt időszak programjaiba, valamint felvázoljuk a jövőre vonatkozó terveinket.”


Dr. Heidl Beáta intézményvezető, a projekt szakmai vezetője

 

 


Csatolt dokumentumok

Kiadványunk a programról (pdf)

RELATED NEWS

Balatonföldvár-Roma Bible School

Balatonföldvár-Hungarian Baptist Aid organized a training for Roma pastors from September 24th-29th. The program will continue in January in the city by the lake.

’Anne Frank – History for Today’ exhibition opened

On the afternoon of September 10th, ’Anne Frank – History for Today’ travelling exhibition opened on the 70th anniversary of the Holocaust at Vendéglátó, Idegenforgalmi és Kereskedelmi Baptista Középiskola és Szakiskola (in English: Baptist Secondary School and Vocational School of Catering, Tourism and Trade).

Lap tetejére