“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Új otthont nyitott a Baptista Integrációs Központ a fővárosban

Author: Főadmin Date: 2020. június 12., péntek 10:57

 

Budapest - A Baptista Integrációs Központ (BIK) családok átmeneti otthonának elkészült az új épülete a főváros 15. kerületében, a Sztárai téren. 

A korábban raktárként üzemelő ingatlan átalakítása másfél évet vett igénybe, miután a korábbi otthont tűzeset miatt ki kellett üríteni. A június 11-én, csütörtökön megnyitott intézmény befogadó képessége 80 férőhely. Az igény óriási, a várólistán jelenleg közel 90 rászoruló család szerepel.

Az intézmény ünnepélyes megnyitóján a megjelenteknek Ghyczy Gellért, a BIK intézményvezetője mutatta be a létesítményt és a megvalósításhoz vezető utat, majd Papp János, a Magyarországi Baptista Egyház elnöke mondott áldást és imádkozott a ház leendő lakóiért. Az avatóünnepség vendégeit – közöttük Cserdiné Németh Angéla polgármestert – dr. Szilágyi Béla, a Baptista Szeretetszolgálat elnöke is köszöntötte.    

 A baptisták intézményi családjának egyik fontos tagja az Országos Szociális Intézményfenntartó Központ, ez a szervezet a fenntartója a Baptista Integrációs Központnak. A BIK szociális létesítmények sorát üzemelteti a fővárosban, miközben komoly szakmai sikereket könyvelhet el magának. A hajléktalanok részére működik egy-egy átmeneti szálló Csepelen és Újbudán, kettő Soroksáron, ezeken felül minden télen további 45-45 férőhelyet nyitnak meg, hogy a hideg időben minél többeknek tudjanak segíteni. Fenntartanak a 20. kerületben egy kiléptető szállót is. Összességében jelenleg nagyjából ezer rászorulóról képes gondoskodni a Baptista Integrációs Központ.

Fotók: Antal Saci 


RELATED NEWS

Balatonföldvár-Roma Bible School

Balatonföldvár-Hungarian Baptist Aid organized a training for Roma pastors from September 24th-29th. The program will continue in January in the city by the lake.

’Anne Frank – History for Today’ exhibition opened

On the afternoon of September 10th, ’Anne Frank – History for Today’ travelling exhibition opened on the 70th anniversary of the Holocaust at Vendéglátó, Idegenforgalmi és Kereskedelmi Baptista Középiskola és Szakiskola (in English: Baptist Secondary School and Vocational School of Catering, Tourism and Trade).

Lap tetejére