“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Tizenöt darab elektromos kórházi ágyat kapott a Szeretetotthon

Author: Főadmin Date: 2020. június 26., péntek 18:48

 

Pécs – A Baptista Szeretetszolgálat Malomvölgyi úti Szeretetotthonának dolgozói 15 darab elektromos kórházi ágyat vehettek át június 26-án, pénteken délelőtt a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács segítségével a fenntartótól. Az átadáson jelen volt Gyuró Anikó Katalin intézményvezető mellett Dr. Szilágyi Béla, a segélyszervezet elnöke és Hári Tibor, a szeretetszolgálat ügyvezető főigazgatója is.

– Hatalmas segítséget jelent ez az idős, már nehezen mozgó ellátottak számára, de nagy könnyebbség gondozóinknak is – mondta Gyuró Anikó intézményvezető az otthon Malomvölgyi úton lévő részlegében, ahol naponta 480 személyről gondoskodnak. Az intézményt ma már lehet látogatni, de csak szigorú feltételek mellett, a járványügyi óvintézkedések betartásával.

– Rendkívül büszkék vagyunk munkatársainkra, akik az elmúlt időszakban hatalmas munkát végeztek, hiszen a Baptista Szeretetszolgálat fenntartásában működő idősotthonokban a gondozók és az ellátottak között sem találtak fertőzött személyt – tette hozzá Dr. Szilágyi Béla elnök, aki külön kiemelte a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács támogatásának jelentőségét, hiszen az elektromos ágyakat az NHKT által gyűjtött adományból, 3 millió forintért tudták megvásárolni, hogy ezzel is segíthessék a Szeretetotthonban folyó áldozatos munkát.

A segélyszervezet az elmúlt időszakban nagy mennyiségű védőfelszerelést és tisztítószert is eljuttatott az idősellátást végző pécsi intézmény három részlegébe.

 

 


RELATED NEWS

Balatonföldvár-Roma Bible School

Balatonföldvár-Hungarian Baptist Aid organized a training for Roma pastors from September 24th-29th. The program will continue in January in the city by the lake.

’Anne Frank – History for Today’ exhibition opened

On the afternoon of September 10th, ’Anne Frank – History for Today’ travelling exhibition opened on the 70th anniversary of the Holocaust at Vendéglátó, Idegenforgalmi és Kereskedelmi Baptista Középiskola és Szakiskola (in English: Baptist Secondary School and Vocational School of Catering, Tourism and Trade).

Lap tetejére