“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Sulipakk a gyerekeknek, tartós élelmiszer a rászoruló családoknak

Author: Főadmin Date: 2020. augusztus 25., kedd 12:08

 

Nyírcsászári, Nagyecsed - Az elmúlt időszak segélyezési feladatait folytatva a Baptista Szeretetszolgálat augusztus 24-én, hétfőn egy újabb segélyszállítmány szétosztását végezte el két szabolcsi településen, Nyírcsászáriban és Nagyecseden.  

A Baptista Szeretetszolgálat munkatársai – Dr. Heidl Beáta intézményvezető irányítása mellett – Nyírcsászáriban és Nagyecseden első osztályos kisgyerekeknek „Sulipakk” tanszercsomagot, valamint Nyírcsászáriban a rászoruló helyi családoknak 169 darab, tartós élelmiszert tartalmazó csomagot adtak át tegnap. Az eseményről az országos és a regionális sajtó is beszámolt.

A korábbi időszakban elrendelt szigorú szükséghelyzet elmúltával sem lett kevesebb a segélyszervezetek dolgozóinak munkája, hiszen nem csak a szociális és oktatási intézményekben kell továbbra is helytállni, sokan elveszítették munkájukat a járvány miatt és növekedett azok száma, akik rászorulnak a segítségre. A Baptista Szeretetszolgálat programok sorát hajtja végre azokon a településeken, ahol a legnagyobb a szükség. 

A segélyszervezet mátészalkai regionális logisztikai központja nagy segítséget nyújt ahhoz, hogy hatékonyan érhetjük el a kelet-magyarországi rászorultakat, s ennek a tevékenységnek egyik újabb állomása volt a minapi osztás. A mátészalkai térségben egyébként több programot is végrehajt a segélyszervezet, illetve annak Országos Szociális Segítő Központja. A mátészalkai regionális logisztikai központ és telephely kulcsfontosságú a kelet-magyarországi és a határon túli segítségnyújtás szempontjából, mivel Szabolcsban és a környező megyékben a baptista fenntartásban működő szociális és oktatási intézményeken keresztül is erős a szervezet karitatív tevékenysége. A gyűjtő- és elosztó központként működő raktárnak köszönhetően könnyen elérhetővé váltak a keleti országrészben élő rászorulók, a különböző jótékonysági akciók ­– mint például a jelenlegi „Sulipakk” akció – kedvezményezettjei.  

 

Köszönjük a UnitedWay/Linde támogatását!

 


RELATED NEWS

Balatonföldvár-Roma Bible School

Balatonföldvár-Hungarian Baptist Aid organized a training for Roma pastors from September 24th-29th. The program will continue in January in the city by the lake.

’Anne Frank – History for Today’ exhibition opened

On the afternoon of September 10th, ’Anne Frank – History for Today’ travelling exhibition opened on the 70th anniversary of the Holocaust at Vendéglátó, Idegenforgalmi és Kereskedelmi Baptista Középiskola és Szakiskola (in English: Baptist Secondary School and Vocational School of Catering, Tourism and Trade).

Lap tetejére