“WITH FAITH AND COMPETENCE”

AKTUÁLIS HÍREINK

Látogatás, tapasztalatcsere a Baptista Integrációs Központban

Budapest – Március 1-jén, kedden az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális szolgáltatásokkal foglalkozó munkatársai meglátogatták a Baptista Integrációs Központ (BIK) Lőportár utcai Családok Átmeneti Otthonát. A BIK meghívására érkező minisztériumi munkatársakat tájékoztatták a Magyarországi Baptista Egyház által fenntartott szociális szolgáltatások rendszeréről, a Baptista Integrációs Központ működéséről, valamint az elsősorban menekült és oltalmazott családokat befogadó, és ilyen formájában Magyarországon jelenleg egyedülálló intézmény mindennapjairól.

Baptista segítség a migránsválság idején

Budapest – Migráció: konfliktus vagy kooperáció címmel rendeznek konferenciát március 2-án, szerdán a Stefánia Palotában. Az eseményen Horváth Sándor, a Baptista Szeretetszolgálat képviselője is tart előadást.

Baptista Szolgáltató Centrum: mosoda és közfürdő épül

Budapest – Március első hetében, azaz a napokban megkezdődik az a fejlesztés, amelynek végén mosoda, közfürdő és a ruhacsere lehetősége várja a legszegényebbeket a Baptista Szolgáltató Centrum Maglódi utcai telephelyén, Kőbányán.

Public Laundry and Public Bath is Being Built

A new facility is under construction to give opportunities to the most deprived people to do their laundries, to use public bath and to change clothes at the Baptist Service Center (BSC) in Kőbánya (Budapest).

Drón, film, suli: egyedülálló imázsfilmet készítettek Seregélyesen

Seregélyes – A hazai iskolák történetében feltehetően az első imázsfilmet forgatták le a seregélyesi baptista iskolában. Miért vág bele filmforgatásba egy iskola?

Training for the Ushers of Museums

Budapest – The workers of Hungarian Baptist Aid (HBAid) and the representatives of its partner organizations performed their presentations about the MDGs to the ushers of museums within the framework of the Museo Mundial program.

Teremőröket oktattak a segélyszervezet szakemberei

Budapest – A Museo Mundial program keretében teremőrök előtt beszéltek a millenniumi fejlesztési célokról, illetve azok bemutatásának múzeumi lehetőségeiről a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai és a partnerszervezetek képviselői.

Kétszáz fellépő a rangos eseményen

Kisújszállás – Színek elnevezéssel első alkalommal rendezik meg március 18-én és 19-én a kisújszállási Vigadó Kulturális Központban a baptista oktatási intézmények „ki mit tud” vetélkedőjét. A szervezők kétszáz fellépő diákot várnak az eseményre.

Indulj el egy úton: elkezdődött a vetélkedő!

Seregélyes – A helyi baptista általános iskola és alapfokú művészeti iskola, valamint az erdei iskola alapítványa régi hagyományait egyrészt követve, másrészt megújítva hirdetett természetismereti, turisztikai vetélkedőt diákcsapatok számára. Még a szervezőket is meglepte a rendkívüli érdeklődés, hiszen 140 csapat szerepel a résztvevők között és oldja meg a feladatokat.

Baptista intézmények is segítik a diákok kötelező közösségi szolgálatát

Budapest – A Baptista Integrációs Központ, valamint a Kövessi Erzsébet Baptista Szakközépiskola és Gimnázium közösen nyújtott be pályázatot az Új Európa Alapítványhoz, amelynek célja, hogy támogassák a középiskolás diákok kötelező közösségi szolgálatát. A kezdeményezést siker követte.

Lap tetejére