“WITH FAITH AND COMPETENCE”

AKTUÁLIS HÍREINK

A helikopteresek megköszönték

Budapest, Szolnok – A Baptista Szeretetszolgálat Tisztelet a Hősöknek elnevezésű programjának vezetője köszönő levelet kapott a honi légierő egyik tábornokától.

Baptist Help in Western Hungary: Ambulance in the Refugee Camp

Körmend – A week ago, on May 2nd, Hungarian Baptist Aid’s special rescue team, the so-called HUBA Rescue24, started its work with its staff and ambulance car at the temporary camp in Körmend (Vas county, Western Hungary).

Segítség a bajban: egy adományozó könyve bevételét ajánlotta fel

Velence – Albérletbe költözhet az a dinnyési asszony, akinek idén márciusban el kellett hagynia a házát, mert az életveszélyessé vált. Bene Istvánné a Baptista Szeretetszolgálat segítségével jutott átmeneti szálláshoz, azóta a segélyszervezet velencei ingatlanjában lakik. A szeretetszolgálat munkatársával nyugdíjas úr kereste fel…

Folytatódik az építkezés a Baptista Szolgáltató Centrumban

Budapesten – Kőbányán, a Maglódi utcában a helyi önkormányzattal együttműködésben tevékenykedik a Baptista Szolgáltató Centrum, ahol rendszeresen több száz szegény ember jut meleg ételhez és ruhához, ahol a közfoglalkoztatási programnak köszönhetően az Utcafront szállásán lakó hajléktalan emberek segítik a helyi rászorulókat. Rövidesen jelentősen tovább bővül a segítségnyújtás köre.

Nemzetközivé nőtte ki magát a Meseszép-mesekép pályázat

Törökszentmiklós – Ünnepélyes eredményhirdetés helyszíne volt a Kölcsey Ferenc Általános Iskola április végén, ahol a Meseszép-mesekép pályázat résztvevői közül a legjobbakat díjazta a zsűri. A 18 iskolából összesen 101 magyar és 24 angol nyelvű pályamű érkezett.

Volonteurope members embark on humanitarian volunteering course

by volunteurope (May 3, 2016)

Baptista segítség Körmenden: mentőautó a menekülttáborban

Körmend – Május 2-án, hétfőn kitelepült a Baptista Szeretetszolgálat HUBA Rescue24 elnevezésű speciális mentőcsapatának egy, személyzettel ellátott mentőautója a körmendi ideiglenes befogadó táborba.

Elveszett életek Peruban, avagy a bűnhődés stációi

Lima (Peru) – A Baptista Szeretetszolgálat elnöke, Szenczy Sándor lelkész ragaszkodik ahhoz, hogy mindent meg kell tenni azért, hogy a külföldön bebörtönzött magyarok hazakerüljenek: függetlenül bűneiktől, amelyekért itthon is bűnhődhetnek, ha ez szükséges a földi igazságszolgáltatás megítélése szerint. E kitartásnak köszönhető, hogy ma több olyan országban segít, támogat, szó szerint életben tart honfitársainkat a segélyszervezet, ahol nincsen semmiféle más esélyük.

Összegzés az ecuadori földrengés után

Budapest – Április 26-án, kedden délután hazatért Magyarországra Pavelcze László, a Baptista Szeretetszolgálat vészhelyzet-kezelési igazgatója a földrengés sújtotta Ecuadorból. A szakember 56. nemzetközi bevetése volt a dél-amerikai küldetés. Érkezésekor a repülőtéren a TV2 munkatársainak elmondta, munkatársaival mintegy 300 túlélő, beteg és sérült egészségügyi ellátásában vett részt, 4500 liter ivóvizet, valamint 3 tonna élelmiszercsomagot osztottak ki a humanitárius segítségnyújtás során. A Rescue 24 csapata szorosan együttműködött helyi és amerikai baptista partnereivel.

Menekült és oltalmazott családok kirándulása

Bécs – A Vivaldi Travel nagyvonalú karácsonyi ajándékát nemrégiben, egy derűs szombaton „érvényesíthették” a Baptista Integrációs Központ munkatársai pártfogoltjaik érdekében. A menekülteket és oltalmazottakat befogadó otthon lakói az osztrák fővárosba kirándulhattak.

Lap tetejére