“WITH FAITH AND COMPETENCE”

AKTUÁLIS HÍREINK

Közfoglalkoztatási program a Katica Családok Átmeneti Otthonában

Hajdúböszörmény – A Baptista Szeretetszolgálat Egyházi Jogi Személy alapította, az Országos Szociális Intézményfenntartó Központ fenntartásában működő Katica Családok Átmeneti Otthona – a szegények és rászorulók megsegítése érdekében vállalt jószolgálati tevékenységével összhangban – szociális és gyermekjóléti közfeladatok ellátását végzi. A gyermekjóléti alapellátást biztosító intézmény hajdúböszörményi telephelyén sikerült a közelmúltban megvásárolni és teljesen felújítani egy ingatlant, amelynek ünnepélyes átadása február 13-án, kedden történt meg az Újvárosi utca 66-os szám alatt.

Adomány a kőbányai rászorultaknak

Budapest – A Baptista Szeretetszolgálat folytatja a legrászorultabbak érdekében végzett humanitárius tevékenységét. Legutóbb Kőbányán osztott élelmiszert a segélyszervezet.

Ismét a mentők munkáját támogattuk

Budapest – A Baptista Szeretetszolgálat a „Tisztelet a Hősöknek” program keretében a Márka Üdítőgyártó Kft. jóvoltából mintegy 1700 palack üdítőitalt adott át február első napján az Országos Mentőszolgálat részére. Az üdítőket Győrfi Pál, az OMSZ szóvivője vette át munkatársainktól.

Cipősdoboz Akció 2017: támogatóinkat köszöntöttük

Budapest – Idén is a Kempinski Hotel Corvinus adott helyszínt annak a rendezvénynek, amelynek során a Baptista Szeretetszolgálat megköszönte támogatóinak mindazt a segítséget, amellyel sok ezer rászoruló kisgyermek karácsonyát tehette nem csak szebbé, de talán egy kicsit boldogabbá is a 2017-es esztendő karácsonyán.

Új program a munkáért és a lakhatásért a Baptista Szolgáltató Centrumban

Budapest – A Baptista Szeretetszolgálat Utcafront Kőbányai Szolgáltató Centruma új szolgáltatást indított. A Maglódi utcai telephelyen részben saját forrásból, nagyobb részben pedig belügyminisztériumi támogatásból úgynevezett „támogatott lakhatás” lehetőségét teremtette meg tizenkét rászoruló számára a segélyszervezet.

Emberi drámák, megmentett életek: a téli krízisellátás hétköznapjai

Budapest – A téli hónapokban a Baptista Szeretetszolgálat Utcafront részlegének és a Baptista Integrációs Központ utcai szolgálatának munkatársai is járják a közterületeket, hogy segítsenek azokon, akiket a szabad ég alatt, összetákolt viskókban, aluljárók kövén ér az éjszaka.

Összefogás egy csángóföldi magyar tanárnőért és családjáért

Külsőrekecsin – Az elmúlt év őszén, október 4-én éjjel egy csángóföldi magyar tanárnő, Sarca Felícia családi háza a tűz martaléka lett. Rajta és családján igyekszik segíteni a Baptista Szeretetszolgálat egy összefogás kezdeményezésével, gyűjtés elindításával.

Hit és hivatás: „Én megyek előtted…”

Vác - Nemcsak az határozza meg a sorsunkat és az életünket, hogy ki lesz a társunk, hanem az is, hogy milyen pályát választunk. Révész Szilvia Csábi Melindával, a Baptista Szeretetszolgálat fenntartásában működő Szorgos Kezek Házának megálmodójával beszélgetett. Az írás a Family Magazinban jelent meg nemrégiben.

A Szent Korona és a baptisták

A hír első olvasatra talán sokak számára meglepő: egy Fejér megyei kisvárosban, Velencén alapított szervezet, a Baptista Szeretetszolgálat kapott levelet 2018. január 6-án Jimmy Carter egykori amerikai elnöktől abból az alkalomból, hogy az Egyesült Államok – éppen Carter elnök döntése után – 40 éve szolgáltatta vissza hazánknak a magyar Szent Koronát és a koronaékszereket. Miként lehetséges ez?

Jimmy Carter elnök szívélyes hangú köszöntőt küldött

Washington - Carter elnök Szenczy Sándor baptista lelkésznek, a magyar Baptista Szeretetszolgálat Washingtonban dolgozó vezetőjének címzett levelében intézett üzenetet a magyar néphez - tudósít az MTI.

Lap tetejére