“WITH FAITH AND COMPETENCE”

AKTUÁLIS HÍREINK

A nyírbogdányi robotikások győzelemsorozata

Kecskemét - Június 6-án magyar és lengyel csapatok részvételével rendezték meg a Kecskemét Open Sumo és a II. Bottle Sumo elnevezésű robotversenyeket. Az eredményes szereplés feltétele a jó konstrukció, és annak hatékony programozása volt. A nyírbogdányiak ismét kitettek magukért.

Nyolc kamion indult útnak a kárpátaljaiakért, az ukrajnaiakért

Ukrajna, Kárpátalja – A Baptista Szeretetszolgálat is fontos és tevékeny résztvevője annak a példaértékű összefogásnak, amelynek nyomán június 2-án, kedden reggel nyolc kamion indult útnak Budapestről segélyszállítmánnyal Ukrajna, illetve Kárpátalja felé.

Második helyen a HUBA Rescue24!

Kouty nad Desnou, Csehország – Összetettben a nagyszerű második helyen végeztek a hagyományos nemzetközi mentők versenyén a Baptista Szeretetszolgálat HUBA Rescue24 elnevezésű speciális mentőegységének tagjai.

Museo Mundial: megleptük a látogatókat!

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat a Museo Mundial elnevezésű program segítségével kívánja megismertetni a nemzeti és az ENSZ tagállamai által 2000-ben elfogadott millenniumi fejlesztési célokat a múzeumok látogatóival. A szervezők túl vannak már egy sor rendezvényen, a projekt folytatódik: az Európai Unió társfinanszírozásával megvalósuló eseménysorozat 2016-ban zárul. A részletekről Baczkó Zsuzsanna számolt be.

Egy nap a gyermekekért Nyíregyházán

Nyíregyháza – Közös gyermeknapi programsorozatot szervezett a Baptista Szeretetszolgálat, a Baptista Egyház és a helyi önkormányzat: az esemény május 31-én, vasárnap lesz.

„Ha hozod, ha viszed, az éhezőket segíted” – Baptista Pont már Sopronban is

Sopron - Az ország számos településén működtet adományboltot a Baptista Szeretetszolgálat: ezek egyben szociális irodák is.

Szemüveget a hajléktalannak! – a Baptista Integrációs Központ sikeres akciója

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat Baptista Integrációs Központja - a Hajléktalanokért Közalapítvány 2014. évi pályázatán elnyert, mintegy 1.8 millió forintos támogatásnak köszönhetően -több mint kétszáz hajléktalan számára biztosított szemvizsgálatot és ennek alapján megfelelő szemüveget. Ezeket május 28-án, csütörtökön 12 órakor Soroksáron, a Grassalkovich út 294-es szám alatti hajléktalanszállón osztották ki a rászorultaknak.

Time has its teeth…

A reportage from the Transcarpathian region (Zakarpattia in Ukrainian), about the latest of the joint Hungarian-American missions of Baptist Aid

Pavelcze László: „Mindent megteszünk, amit csak lehet…”

Kouty nad Desnou, Csehország – A tőlük megszokott remek helytállásra készülnek a hagyományos nemzetközi mentős versenyen a Baptista Szeretetszolgálat Rescue 24 elnevezésű különleges egységének tagjai.

Foga van az időnek - Riport a kárpátaljai misszióról

Egyik kátyúból döccenünk a másikba, aztán végképp megadja magát az autó. Sóhajtva kapaszkodunk ki a járműből a nagydobronyi utcán, tépjük fel a motorház tetejét Pista lelkésszel, hogy megállapítsuk, itt már talán csak az ima segít. A Kárpátok látszódnak a távolból, a bércek hasonló derengésben úsznak, mint képzeletünk egy távoli csatatér színhelyén. Szolgálatunk egy olyan országba szólított, ahol már jó ideje ropognak a fegyverek, s ez állandó bizonytalansággal tölti el a szíveket, ahol a megszokott szegénységet a háború okozta gazdasági sokk mélyíti kétségbeeséssé.

Lap tetejére