“WITH FAITH AND COMPETENCE”

AKTUÁLIS HÍREINK

A legszegényebb magyarok között

Vésztő - A Baptista Szeretetszolgálat munkatársai az elmúlt hetekben bejárták hazánk számos települését, olyan helyszíneket keresve fel, ahol súlyosan nélkülöznek az emberek. Ellátogattak például hajléktalanszállókra, népkonyhákra, és a rászorultság egyéb állomásait is megjárva tapasztalataikat riportokban rögzítették. A tervek szerint kiadvány készül.

Amerikai egészségügyi csoport járt Ukrajnában

Kárpátalja - A Baptista Szeretetszolgálat közreműködésével újabb amerikai egészségügyi csoport dolgozott az elmúlt napokban a kárpátaljai rászorultakért.

Kitüntették a hős pilótákat

A honvédelmi miniszter által adományozható legmagasabb kitüntetéssel, a Hazáért Érdemjellel tüntette ki Hende Csaba augusztus 17-én Litauszki Zoltán alezredest és Horváth László őrnagyot, akik sikeres kényszerleszállást hajtottak végre a honvédség egyik Jak-52-es oktatógépével, miután az a levegőben kigyulladt.

Kis betegek szeretettel meghintett tábora Seregélyesen

Seregélyes – Sok spontán ölelés és mosoly: ilyen jeleneteknek lehetett tanúja mindaz, aki meglátogatta a seregélyesi baptista általános iskola alapítványának daganatos táborát az elmúlt héten.

Meghívó

A Baptista Szeretetszolgálat 2015. augusztus 29-én (a nyári szünet utolsó szombatján) 11-18-óráig a „Tisztelet a Hősöknek” program részeként szeretettel meghívja a rendészeti, rendvédelmi, mentő, tűzoltó, katasztrófavédő, pénzügyőr, NAV dolgozók, katonák gyermekeit a Lurdy házban található, Lurkó Bill Vadnyugati Élményvárosba egy nagy nyárbúcsúztatóra. A jelentkezőket szeretnénk megajándékozni egy élménnyel és egy ajándékkal!

Öt éve történt

A Tisztelet a Hősöknek program tiszteleg Gamauf János (1981-2010) rendőr főtörzsőrmester előtt, aki öt éve augusztusában szolgálatteljesítés közben kapott halálos lövést. Egy sötétben megbúvó fiatal férfi az ott intézkedő rendőrre és az ellenőrzött gépkocsira adott le több lövést. A rendőr főtörzsőrmester és a személyautó egyik utasa a lövések következtében a helyszínen életét vesztette.

Történelmi segítség

A Sziklakórház Atombunker Múzeum a Budai Vár alatt húzódó barlangrendszerben megdöbbentő hitelességgel kelti életre a II. világháború és az 1956-os forradalom történéseit, ami különleges élményt nyújt a rászoruló gyermekeknek szervezetett programok palettáján.

Megérkeztek a következő tanév anyanyelvi önkéntesei

Velence – Megérkeztek azok az anyanyelvi önkéntesek, akik a következő tanévben segítik majd a Baptista Szeretetszolgálat oktatási intézményeiben az angol nyelv tanítását. A nyolc jelentkező néhány napos felkészítésen vesz részt Velencén, mielőtt megismerkednének iskolájukkal.

Hollandiai önkéntesek Kelet-Magyarországon

Tiszaszalka – Minap huszonnyolc önkéntes érkezett Hollandiából, akik a Baptista Szeretetszolgálat közreműködésével tíz napon át segítették a rászorulókat.

Egy tál étel a sátorban: „népkonyha” az éhezőkért

Budapest - December óta minden hétköznap meleg étellel várja a Baptista Szeretetszolgálat a kőbányai rászorulókat. Az önkormányzat közreműködésével megnyitott konyha sokaknak jelent igen nagy segítséget.

Lap tetejére