“WITH FAITH AND COMPETENCE”

AKTUÁLIS HÍREINK

Katonai-civil kerekasztal megbeszélés a migrációról

Budapest – A Civil-katonai Együttműködési és Lélektani Műveleti Központ (MH CKELMK) meghívására Horváth Sándor, a Baptista Szeretetszolgálat programvezetője minap részt vett egy olyan kerekasztal beszélgetésen, ahol a résztvevők a migrációs helyzet kezelése során összegyűjtött tapasztalataikat osztották meg egymással.

Hollandok pályázata otthonok felújítására

Tápióbicske – A település lakosságának összetétele, a hátrányos helyzetű gyermekek nagy száma miatt a Baptista Szeretetszolgálat a helyi óvodába és iskolába is eljuttatta a cipősdoboz ajándékokat az ünnepre. A segélyszervezettel együttműködő Michel van Boxtel és felesége, Janet tevékenyen részt vett az iskolások dobozainak elkészítésében. A karácsonyi ünnepségen a holland munkatársak pályázati lehetőséget hirdettek a gyermekek szüleinek, melynek értelmében a nyertesek lakóotthonait az előre megbeszélt módon és formában újítják fel a 2016-os év augusztusában Hollandiából érkező önkéntesek.

Karácsonyi étel- és ruhaosztás Kőbányán

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat a szentestét megelőző napon, december 23-án, szerdán 11 órától mintegy 300 adag meleg ételt (székelykáposztát, vagdaltat krumplival, süteményt) osztott ki a kőbányai rászorulóknak a Baptista Szolgáltató Centrum Maglódi utca 143-as szám alatti telephelyén. Ez alkalommal a nélkülözőket használt ruhával is ellátták.

Idén összesen több mint 42 ezer cipősdoboz ajándék

Budapest ¬– Ebben az évben adományozóinak és támogatóinak köszönhetően több mint 42 ezer cipősdoboz ajándékot gyűjtött össze a rászoruló gyerekeknek a Baptista Szeretetszolgálat. A segélyszervezet idén 12. alkalommal, először nyomon követési lehetőséggel hirdette meg a Cipősdoboz Akciót.

Jubileumi cipősdoboz átadás a Parajdi Sóbányában: 10 év, 20 ezer doboz

Parajd – Az ajándékozás öröme és békesség a föld felszíne alatt: ebben az esztendőben, tizedik alkalommal is eljutott Erdélybe a Cipősdoboz Akció küldeménye, a gyerekek a sóbánya fenséges csarnokában kapták meg a több száz dobozt. Tíz év alatt mintegy 20 ezer cipősdoboz ajándékot juttatott Erdélybe a Baptista Szeretetszolgálat.

Cipősdoboz ajándékok a Magyar Nemzeti Múzeumban is

Budapest, Tiszaszalka, Debrecen - A Cipősdoboz Akció több állomásán is adott át ajándékokat az elmúlt napokban az adományozóknak köszönhetően a Baptista Szeretetszolgálat.

A Baptista Szeretetszolgálat emberkereskedelem elleni küzdelme

Kelet-Magyarország, Budapest – Az Index portál december 17-én címoldalán indítva közölt riportot a Baptista Szeretetszolgálat emberkereskedelem elleni küzdelméről.

Bajba került magyarokat hozott haza a Baptista Szeretetszolgálat

A Külgazdasági és Külügyminisztérium felkérésére az elmúlt napokban három különböző helyről hozott haza egy-egy bajba került magyar állampolgárt a Baptista Szeretetszolgálat. Kambodzsából egy 55 éves magyar férfit, Thaiföldről egy 26 éves beteg fiatalembert és Londonból egy 21 éves fiatal lányt. A Baptista Szeretetszolgálat évek óta dolgozik azon, hogy az emberkereskedelem áldozataivá vált, vagy más okból – sokszor önhibájukon kívül – bajba került magyarokat hazasegítse. Munkatársaink az elmúlt években kétszáznál is több hasonló misszióban vettek részt, az esetek zömében a magyar vagy a külföldi hatóságokkal is együttműködve.

Dr. Varga Éva főorvos, a Baptista Szeretetszolgálat önkéntese miniszteri elismerésben részesült

Budapest – December 14-én, hétfőn Dr. Varga Éva főorvos, a Baptista Szeretetszolgálat önkéntese miniszteri elismerő oklevelet vehetett át Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkártól és Czibere Károly szociális ügyekért és társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkártól az Emberi Erőforrások Minisztériumában.

Adventi hangverseny a Cipősdoboz Akció hajrájában a Budapest Sportarénában

Budapest – Pécs és Miskolc után december 13-án, vasárnap este az idei Cipősdoboz-kampány során harmadik alkalommal a Budapest Sportarénában léptek fel a Baptista Szimfónikusok. A nagyszerű hangversenyt neves vendégművészek fellépése egészítette ki, s átadtak néhányat az év első budapesti cipősdoboz ajándékai közül is.

Lap tetejére