“WITH FAITH AND COMPETENCE”

AKTUÁLIS HÍREINK

Warm Clothes and Food to People in Need

Concerning the cold winter, Hungarian Baptist Aid distributed warm clothes and several hundreds of food to people in need at Kőbánya (Budapest).

Készen áll a mentőcsapat

A Baptista Szeretetszolgálat speciális mentőcsapata, a HUBA Rescue24 Tűzoltó és Kutató-Mentő Nemzetközi Csoport felkészült az esetleges, rendkívüli téli időjárás okozta szükséghelyzet kezelésére. A segélyszervezet vészhelyzetkezelési igazgatójának, Pavelcze Lászlónak irányítása mellett a csapat és a járművek készen állnak arra, hogy amint azt oly sokszor a múltban is tették, a havazás miatt elzárt területekre üzemanyagot, élelmiszert szállítsanak, ha kell, bajba jutott személyeket mentsenek, vagy orvosokat, ápolókat, más szakembereket juttassanak el olyan településekre és helyszínekre, amelyeket az elzárt utakon nem lehet megközelíteni.

„Ezért a csodáért érdemes dolgozni!”

Rudolftelep, Pécs – Semmi sem tud olyan nagyot ütni, mint az élet, de nem az számít, mekkorát üt, hanem, hogy mennyi ütést állsz ki. Bírni kell a pofont és muszáj menni tovább, mert csak így lehet győzni!, állítja Ludva Henrietta. Véleményét a testvérével történtek után fogalmazta meg. A Baptista Szeretetszolgálat erejéhez mérten segítette a csodálatos gyógyulást.

Munkában a Krízisautó, szükség van téli ruhára!

Budapest – A nagy hideg miatt különösen fontos, hogy odafigyeljünk a környezetünkben élőkre és megakadályozzuk a tragédiákat, a közöny ellen tenni kell: erre figyelmeztetnek a Baptista Szeretetszolgálat téli krízisellátásban résztvevő szociális munkásai.

2016: az értékek éve

1982-ben egy átfogó értékrendszeri kutatás történt Európa sok országában, köztük Magyarországon is. Arra a kérdésre, hogy: „Van-e valami, amiért a családján kívül feláldozná magát?” Vajon ma mit tartanak az emberek értéknek?

Örömtelibb új esztendőt a legszegényebbeknek is!

A Baptista Szeretetszolgálat az óév egyik legsikeresebb projektjeként készítette el A szegénység 100 arca című kiadványt és indított támogatási programot a kötetben szereplők megsegítéséért. A megfogalmazott célok megvalósítása a 2016-os esztendőben is folytatódik.

Sikeres volt a Cipősdoboz Akció Kelet-Magyarországon is

Nyíregyháza – Hagyomány, hogy a Kelet-magyarországi Speciális Mentő Egyesület tagjai és négylábú segítőik évről-évre a nyíregyházi Adventi Forgatagban gyűjtik az adományokat a Baptista Szeretetszolgálat Cipősdoboz Akciójának keretében. Így történt ez 2015-ben is.

Katonai-civil kerekasztal megbeszélés a migrációról

Budapest – A Civil-katonai Együttműködési és Lélektani Műveleti Központ (MH CKELMK) meghívására Horváth Sándor, a Baptista Szeretetszolgálat programvezetője minap részt vett egy olyan kerekasztal beszélgetésen, ahol a résztvevők a migrációs helyzet kezelése során összegyűjtött tapasztalataikat osztották meg egymással.

Hollandok pályázata otthonok felújítására

Tápióbicske – A település lakosságának összetétele, a hátrányos helyzetű gyermekek nagy száma miatt a Baptista Szeretetszolgálat a helyi óvodába és iskolába is eljuttatta a cipősdoboz ajándékokat az ünnepre. A segélyszervezettel együttműködő Michel van Boxtel és felesége, Janet tevékenyen részt vett az iskolások dobozainak elkészítésében. A karácsonyi ünnepségen a holland munkatársak pályázati lehetőséget hirdettek a gyermekek szüleinek, melynek értelmében a nyertesek lakóotthonait az előre megbeszélt módon és formában újítják fel a 2016-os év augusztusában Hollandiából érkező önkéntesek.

Karácsonyi étel- és ruhaosztás Kőbányán

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat a szentestét megelőző napon, december 23-án, szerdán 11 órától mintegy 300 adag meleg ételt (székelykáposztát, vagdaltat krumplival, süteményt) osztott ki a kőbányai rászorulóknak a Baptista Szolgáltató Centrum Maglódi utca 143-as szám alatti telephelyén. Ez alkalommal a nélkülözőket használt ruhával is ellátták.

Lap tetejére